Hajking je odličan izbor

Rajac, januar 2020.


Nešto bi u svom životu da promeniš? Želiš akciju? Da pobegneš iz grada? Ostaviš buku i beton, bar na jedan dan?
Zašto ne bi na neku planinu? Priroda nas stalno zove jer smo deo nje. Osećamo to i želimo kontakt. Hajking ili pešačenje u prirodi, to je akcija koja ti treba. Odluka je doneta.
Kako? Gde? Jednostavno i brzo.
Izabereš klub koji se bavi tim vidom boravka u prirodi, učlaniš se i već si napravio najvažniji korak. 
Šta dalje?
Raspitaj se kakva oprema ti treba za početak, odaberi akciju, uplati i kreni. Naravno, proveri svoje zdravlje, ako već nisi. Vrlo je važno da znaš imaš li neki zdravstveni problem. Ako si ok, onda je sve ok. Za malo novca ćeš dobiti pregršt poklona. Od lepe rekreacije, čistog vazduha, fantastičnih predela naše lepe Srbije, do novih poznanstava i razmene pozitivnih vibracija. Na kraju dana se uvek negde svrati na dobru klopu i osveženje, što dodatno čini svaki takav dan razlogom za pamćenje.
Ne brini, ne moraš da imaš kondiciju ptice trkačice. Planinarska kondicija se stiče i uvećava češćim odlaskom na planinarenje. Doći će to brzo na poželjan nivo.
I molim te, nemoj čekati da se neko odluči i krene sa tobom, jer se to uglavnom ne dešava! Ili ćeš čekati godinama. Kreni sam, a na akciji nikad nisi sam, osim ako baš to ne želiš.

Vidimo se!
Dopisnik iz Džepova Prirode
Branislav Makljenović

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vetar u nogama

Jablanik-granice pogleda